Tips

Wanneer u gaat verbouwen, probeer dan alles bij een aanspreekpunt onder te brengen. Wanneer u namelijk met meerdere personen (onderaannemers) gaat werken is het lastig om de aansprakelijkheid te verdelen.

 

Stel dat er een situatie ontstaat waarin er iets mis gaat, dan kan het gevolg hiervan zijn dat ze elkaar gaan aanspreken op het vergoeden van de schade. Met als gevolg dat het een lang proces wordt en U zit met de schade! Zorg er in ieder geval voor dat alles duidelijk op papier staat.

 

Via de Didi Foundation, een stichting die zich inzet voor weeskinderen in India, zijn we terecht gekomen in Jhansi. Een relatief klein dorp net onder Agra, de plaats waar de Taj Mahal te vinden is. Hier staat een kinderhuis dat nodig toe is aan hulp. De Didi Foundation zet zich al jaren in voor dit kindertehuis door het verzorgen van schooluniformen en schoolspullen. Maar denk ook nieuwe bedden, dekens, fietsjes en muurschilderingen in het kindergedeelte. Alles om de +/- 40 meisjes die hier zitten te ondersteunen in de dagelijkse dingen.  

Robert de Wit heeft geholpen door nieuwe toiletdeuren te plaatsen, de wasmachine te repareren, onderdelen voor de wastafels te vervangen en het dak is opgeknapt. Zie foto's onder het kopje 'foto's projecten' om een beeld te krijgen van dit geweldige werk! En natuurlijk is er meer informatie terug te vinden op www.didifoundation.com.

 

Geef uw cv-ketel, kachel en geiser elk jaar een onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhouden apparaten zijn niet alleen veiliger, maar ook zuiniger. Laat uw cv voor aanvang van het stookseizoen controleren en de kans op storingen wordt kleiner.

 

Gebruik bij het schoonmaken van uw badkamer geen schoonmaakmiddel waar een agressieve stof in zit.

Dit kan het voegsel en de kit aantasten met als een gevolg de kans op een lekkage.

 

Wanneer u op vakantie gaat of alleen een weekendje weg, adviseren wij U om de hoofdkranen (water en gas) dicht te draaien. Stel dat er een lekkage ontstaat, dan staat binnen een paar uur de keukenvloer blank. Door de kranen dicht te zetten voorkomt u mogelijke problemen.

 

Wanneer U zelf materiaal of sanitair haalt, maar een monteur komt alles installeren, maak dan goede afspraken omtrent de garantie. Het is vaak onduidelijk waar het garantiewerk onder valt met als gevolg dat de kosten voor uw rekening komen. Voorkom dit door U goed te laten informeren.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.